Arbeidsminister Anniken Huitfeldt tar opp kampen mot det hun kaller «useriøse aktører» i utelivsbransjen. Vi siterer fra Dagbladet:
Arbeidsminister Anniken Huitfeldt (Ap) vil avdekke useriøsitet i utelivsbransjen ved å øke bruken av uanmeldte tilsyn. … Målet er å få et bedre arbeidsmiljø. De fleste i bransjen er seriøse aktører, men de useriøse aktørene gjør konkurransesituasjonen vanskelig, sier Huitfeldt til Dagbladet.
…Huitfeldt mener det er viktig med tett samarbeid mellom etatene, blant annet mellom Arbeidstilsynet, Mattilsynet og Skatteetaten.
Aftenposten beskriver korrekt på lederplass 27/3 den tragiske situasjonen som nå har rammet de fleste land i Vest-Europa: Aldri i EUs historie har så få unge vært i arbeid. Hele 5,7 millioner europeere under 25 år står uten jobb. Andelen av unge arbeidsledige er dobbelt så stor som gjennomsnittet for hele befolkningen. ... I Hellas er 59,4 prosent under 25 år uten arbeid. I Spania er tallet 55,5 prosent og i Italia 38,7 prosent»
De siste ukers utspill fra Nord-Korea om å knuse USA i en atomkrig (Aftenposten: «- Nord-Korea har godkjent atomangrep mot USA. Hæren i Nord-Korea sier at den har fått grønt lys til å starte et «nådeløst» atomangrep på USA … Nord-Korea truet også for en måned siden USA med et kjernefysisk forkjøpsangrep, og i forrige uke beordret hærledelsen at landets raketter skulle gjøres klare til kamp. Nå er retorikken ytterligere skjerpet.») fikk oss til å tenke på filmklassikeren «Musen som brølte» med Peter Sellers fra 1959.
Dessverre kommer det ingen nyhetskommentar i dag, fredag 5.april.
(Skrevet av VM) En dag i forrige uke var jeg meddommer i en sak for Oslo Tingrett. En ung mann var tiltalt for å ha solgt noen gram hasj for noen få hundrelapper. Han var blitt observert av et par politispanere mens salget skjedde i en park i Oslo; han ble arrestert og kom for retten noen måneder senere.
Det er få konservative politikere det er grunn til å beundre, men Margareth Thatcher er en av dem. Hun var statsminister i England fra 1979 til 1990, og, som nåværende statsminister David Cameron sa det i går da vi mottok beskjeden om at hun var gått bort i en alder av 87 etter noen tids sykdom, hun reddet England.
Dette er dessverre ikke helt dekkende. Hun forsøkte å redde England, og ville ha klart det som hennes etterfølgere hadde fulgt en tilsvarende politikk som den hun førte.
Helseminister Støre vil ikke kommentere. FrPs leder Siv Jensen kommenterer.
Hva de sier og ikke sier illustrerer hvordan politikken er.
Hva handler dette om? Jo, det handler om TV2s påstått store avsløring om at enkelte ganger er det på enkelte legevakter noe uerfarne turnusleger på vakt!
Vi siterer TV2s avsløring:
Støre vil ikke kommentere TV 2s legevakt-avsløring
Det irske lavprisselskapet Ryanair er i hard vær for tiden. Det handler essensielt sett om at de ansatte har lav lønn og lange arbeidsdager, at de ikke har lønn under sykdom, at de har dårlig oppsigelsesvern, etc. (Det hevdes også at selskapet ikke følger gjeldende lover og regler, f.eks. at de ikke betaler riktig skatt, etc., men disse poengene lar vi ligge, bortsett fra at vi at vi vil si at vårt syn er at man absolutt bør følge de lover og regler som gjelder. Vi vil heller ikke si noe om at prisforskjellen mellom Ryanair og de andre er mindre enn man skulle tro pga.
Overskriften har vi hentet fra en ofte ganske god aviskommentator.
Nå må man ikke bli overrasket over at staten støtter porno; det har den visstnok gjort tidligere; og vi tenker da ikke på NRKs fjernsynsteater eller på enkelte norske spillefilmer; det vi tenker på er at vi mener å huske at det antagelig ekstremt kjedelige tidsskriftet Cupido for noen år siden visstnok fikk støtte for å etablere seg i enkelte andre land; Cupido fikk altså eksportstøtte.
Venstre har avholdt landsmøte, og har med knappe flertall på en rekke punkter vedtatt ny politikk.
Dagbladet oppsummerte i går noen av punktene slik: I dag ble Venstres nye stortingsprogram ferdigbehandlet. Partiet gikk blant annet imot surrogati, men sa ja til eggdonasjon. Venstre har også gått inn for å sertifisere lærere, kjønnsnøytral verneplikt og vin i butikk. Partilederen mener det er et «utrolig offensivt og radikalt program» landsmøtet har vedtatt.
Overskriften har vi hentet fra Nettavisen og saken er som følger:
Fabiola S … har doktorgrad i odontologi. Likevel jobber hun som vaskehjelp og hjelpepleierassistent på Austevoll.
… Hun er utdannet tannlege fra Brasil og har doktorgrad innen samme fagfelt. I 2009 bosatte hun seg på Austevoll sammen med sin finske mann. Fordi hun foreløpig ikke har fått godkjent utdanning i Norge, jobber hun som vaskehjelp og hjelpepleierassistent på pleie- og omsorgssenteret i Austevoll kommune.
– Jeg synes det er trist om jeg må kaste bort kunnskapen og erfaringen min, sier [hun].
I en årrekke har det pågått en debatt om hvorvidt innvandringen til Norge er lønnsom eller ikke. Skjønt debatt, det er vel feil å beskrive det som har skjedd med dette ordet siden de to sidene knapt har snakket med hverandre; de har stort sett kun snakket til hverandre åpenbart uten at den andre siden har lyttet.
I mer enn 40 år er det stadig kommet utspill om at skjemaveldet vokser og vokser, at nå er det nok og at nå må noe gjøres! Sist ut er to psykologer som fikk si det de mente om problemet på Dagsrevyen i går. Nrk.no skriver bla. følgende om saken: (Det tas utgangspunkt i at det var et tilsvarende opprør blant leger for noen uker siden):
De følger nå legeopprøret mot organiseringen av helsevesenet, og legger ansvaret på Jens Stoltenberg og Jonas Gahr Støre.
Det er stor takhøyde i Aftenposten, påstår kultur- og debattredaktør Knut Olav Åmås i en artikkel sist lørdag.
http://www.aftenposten.no/kommentarer/Snakk-med_-ikke-bare-om-7172538.ht...
Artikkelen er et svar til Anne Holt, som hadde hevdet at Aftenposten i for stor grad tok inn innlegg fra ekstremister: Aftenposten viser "klam omsorg for ekstremistene i samfunnsdebatten" påstår … Anne Holt.
Det er nå en uke siden to bomber gikk av i målområdet for Boston-maraton, hvor tre mennesker ble drept og innpå 200 skadet, til dels svært alvorlig. Umiddelbart etter eksplosjonene begynte man å stille spørsmål om hvem som sto bak, dette siden man ikke hadde noen mistenkte og ingen tok på seg ansvaret for angrepet, ikke engang al-Qaida.
Det kom raskt en rekke spekulasjoner: var det militante muslimer, var det folk som sognet til Tea-Party-bevegelsen, var det folk som Timothy McVeigh som sto bak?
Må vise fram ALT … ministre må fram i lyset med alt av kontanter, kontoer, fond, eiendommer, kunst, smykker og biler. (Dette var en overskrift i Dagbladet for noen dager siden.)
Er det slik vi vil ha det? Er det slik at dersom man skal arbeide med poltikk så kan man ikke lenger holde noe for seg selv, da må alle ens eiendeler og samlinger og verdier frem i lyset? Er det slik at dersom man søker verv innen politikken så vil alle få mulighet til å vite alt om en? Er det slik at man som politiker ikke skal kunne holde noe privat?
DLF er tilhenger av strenge straffer for de som utfører reell kriminalitet. De fengselsstraffer som i dag idømmes for reell kriminalitet er langt fra strenge og svært ofte sjokkerende milde.
Vi kom over denne saken i VG forleden: Mann dømt for mishandling av stesønn (2)
Avisene har i de siste dager enda en gang fortalt at au-pair-ordningen misbrukes – som om ikke alle offentlige ordninger misbrukes.
Her er intensjonen i ordningen: Au pair-ordningen gir en ung voksen mulighet til å lære et annet språk og en annen kultur gjennom å bli inkludert i en familie i vertslandet. Som gjenytelse skal au pairen gjøre lettere husarbeid og hjelpe til med barnepass.
Norwegian truer med å flagge ut til Irland forteller NA24, og utgangpunktet er at det vil være for kostbart for selskapet å operere sine nye store fly fra Norge.
I første omgang er det snakk om å flagge ut noen få fly, dvs. å opprette et eget selskap i Irland som kan operere de nye langdistanseflyene – Dreamlinere – som Norwegian har anskaffet.
NA24 forteller: Bjørn Kjos vil flagge ut nye Dreamlinere til Irland. Norwegian vil flagge ut til Ryanairs hjemland Irland for å benytte personell med asiatiske lønns- og arbeidsvilkår.
KrF gir nye milliarder til barnefamiliene, og satser på at velgerne belønner partiet. Håpet er seks prosent på valgdagen.
Dette er innledningen på Dagbladets omtale av det som skjedde på KrFs landsmøte nylig.
Videre fra Dagbladet: Familiepolitikk skal gi flere KrF-velgere. Landsmøtet vil gi barnefamiliene 8,4 nye milliarder. Da skal småbarnsforeldre få 16 måneders permisjon, som skal innføres gradvis gjennom den kommende fireårsperioden. Den kan tas ut til barna er ti år.
I de siste ukene er det kommet et betydelig antall romfolk til Oslo, og det ser ut til at det eneste de kan gjøre er å tigge, eller å spille musikkinstrumenter mens de tigger. Noen selger også magasinet «Folk er folk».
Men i hovedsak er det tigging de bedriver. De har heller ikke noe sted å bo, og sover ofte under broer eller i forfalne, riveklare hus. De må også ofte gjøre sitt fornødne i parker og på gatehjørner, eller de går i flokk til toaletter på kjøpesentre o.l., noe som faller eierne tungt for brystet; de mener at dette skremmer vanlige kjøpesterke kunder bort fra senteret.