April 2012

En milepel

I helgen passerte DLF 1000 likes på facebook. Siden DLF er et konsistent ideologisk parti som går inn for full individuell frihet så er dette et imponerende tall siden alle etablerte miljøer i Norge – pressen, akademia, tenketanker, rikssynsere, etc. - fullt ut støtter opp om velferdsstaten og stenger alle virkelig radikale og avvikende meninger ute.

God påske!

Påskeferien står for døren, og vi vil oppfordre alle til å bruke den godt: nyt livet, vær ute i naturen, besøk venner og kjente, reis til spennende steder, nyt god mat og god drikke, nyt gode kunst- og kulturopplevelser, osv.

Det er dette vi som skriver disse kommentarene skal gjøre.

Derfor vil det sannsynligvis ikke komme flere nyhetskommentarer her før påsken er over.

Så til alle våre lesere ønsker vi en god påske.

Ulovlig utleie

Overskriften har vi hentet fra Aftens forside 28/3, og under et relevant bilde leser man følgende:

“Hybelhaier tjener grovt på å leie ut kjellere, boder og falleferdige bygninger til desperate innvandrere …

Bygningsarbeidere stues sammen i brannfeller ...”.

Ingen overraskelse

Det er ingen grunn til å bli overrasket over de nye over de nye sakkyndiges konklusjon om terroristen Breivik. Den nye konklusjonen var som ventet nærmest stikk motsatt den konklusjon som de forrige sakkyndige kom med.

De som skjedde var altså at de første sakkyndige kom til en konklusjon som mange var misfornøyd med. Nye sakkyndige ble sporenstreks utnevnt, og disse la i går frem en konklusjon som essensielt sett var helt motsatt av den som de opprinnelige sakkyndige hadde kommet frem til.

Ingen kommentar torsdag og fredag

Det kommer dessverre ingen nyhetskommentarer torsdag og fredag.

Fugl vs. menneske

Nei, dette handler ikke om at fugler angriper mennesker Slik som i Alfreds Hitchcocks klassiker ”Fuglene”, det handler om at vise mennesker prioriteres fugler foran menneskers verdier. Vi siterer fra Aftenposten 13/4:

Forviklingar

“Forviklingar” var det (ny)norske navnet på den amerikanske TV-serien “Soap” som ble sendt av NRK på slutten av 70-tallet.

Den parodierte de mange spåeoperaene som gikk nærmest kontinuerlig på TV i USA, og siden disse seriene hadde kompliserte intriger som aldri fikk noen løsning, men ble mer og mer innviklede ble intrigene i “Forviklingar” naturlig nok også stadig mer kompliserte, og etter hvert var nærmest umulig å forstå hva som foregikk.

Dyre medisiner

“Myndighetene nekter kreftpasienter dyre medisiner” var et av oppslagene på TV2-nyhetene i går. Flere pasienter ble intervjuet, og de var naturlig nok ikke tilfreds med beslutningen; de var alvorlig syke og mente at denne medisinen var deres eneste håp. Helsemyndighetene derimot mente at de ikke kunne tilby denne medisinen fordi den i beste fall bare kunne forlenge pasientenes liv med noen få måneder, og siden den ville koste innpå en million kr per pasient så hadde myndighetene valgt å ikke benytte denne medisinen i Norge.

Kunstnere brenner

Kunstnere brenner forhåpentligvis for sine visjoner og for sine forsøk på å nedfelle disse visjonene i sine verker, men dette handler om noe annet. Vi siterer fra Aftenposten: “Et italiensk kunstmuseum har begynt å brenne kunst i protest mot nedskjæringene. Mange kulturinstitusjoner i Europa er hardt rammet av nedskjæringene.”

Ingen grense

Det er ingen grense for hva politikere blander seg opp i og hva de vil forby. Politikere – dvs. de som er tilhengere av at staten skal styre individers oppførsel slik at de ikke foretar ukloke valg, og det er jo de aller aller fleste – er ikke i stand til å se at det finnes områder hvor den enkelte bør ha full råderett over seg og sitt.

Det foreløpig siste utslag av denne holdningen er et kommende forbud mot snus. Vi siterer fra Adresseavisen:

“Snus kan bli forbudt

Helsemyndighetene i EU ønsker å sette en stopper for produksjonen av snus.

Valget i Frankrike

Valget i Frankrike er ikke over - det blir en ny runde mellom de to kandidatene som kom best ut av første runde som ble avholdt i går. Men overskriftene viser en klar trend: “[den konservative] Nicolas Sarkozys politiske liv kan være over”, “[sosialisten] François Hollande vant første runde”, og “François Hollande kommer til å slå Nicolas Sarkozy i den andre valgomgangen i det franske presidentvalget, viser en ny meningsmåling”.

Offentlig pengebruk

Når du som privatperson kjøper noe så undersøker du som regel alternativer for å finne en kvalitet og en pris du blir fornøyd med. Slik er det som regel når man bruker sine egne penger, og dette gjelder både privatpersoner og personer som foretar innkjøp for private bedrifter.

Enda en mislykket statlig ordning

Listen over mislykkede offentlige støttetiltak er endeløs, men blir allikevel lenger for hver dag som går.

Det foreløpig siste i rekken er et tiltak som gikk ut på å la spesielt kvalifiserte arbeidstagere komme til Norge. Norge har som kjent sterke restriksjoner på innvandring, men vi trenger allikevel stadig mer arbeidskraft. Kombinasjonen av disse to momentene førte til at det ble innført en ordning som gikk ut på at visse typer arbeidstagere skulle få komme til Norge utenom køen.

Folkebevegelse mot vindkraft

“Opprør mot vindmøller langs kysten” forteller Aftenposten i går. “Nå blir det kamp om landskapsvern. Og kamp mot andre miljøorganisasjoner som vil ha vindkraft” sier generalsekretær Kristin Krohn Devold i Den Norske Turistforening i artikkelen (som ikke er på nett, men nedenfor linker vi til NTFs omtale av samme sak). “Ja, det er et grasrotopprør, sier hun. Tvunget seg frem nedenfra. Fra turlag som på et mølleseminar i Ålesund mandag kveld i turistforeningens regi tryllet frem bilder av uberørt kystfjellnatur – men med vindmøller høye som skyskrapere som nye skremmebilder.

Rosekoret, og pressen

40 000 mennesker var samlet på Youngstorget i regnværet går for å synge sangen som 22.-juli-terroristen hater, “Barn av regnbuen”. Dette har vakt stor oppmerksomhet. Vi siterer fra VG: “Arrangørene regnet med at 2.000 skulle møte opp, men håpet på noen flere. Plutselig står 40.000 mennesker på Youngstorget i Oslo og synger at de er regnbuebarn, skriver svenske Aftonbladet.

«Med fargerike paraplyer, roser og norske flagg var om lag 40.000 mennesker samlet i Oslo for å protestere mot Anders Breivik. De sang en folkevise attentatmannen hater, skriver tyske Der Spiegel.”

Hvem er Johan Galtung?

Johan Galtung er i nyhetene igjen. Han er den typiske venstreintellektuelle: arrogant, nedlatende, skråsikker, tilsynelatende kunnskapsrik, med store talegaver, men fullstendig blottet for virkelighetskontakt. Han er da også professor i “fredsforskning”. Utviklingen for slike personer - på samme måte som hele venstresiden – går fra det tilsynelatende troverdige til å bli mer og mer absurd, og så vil det ende i den rene komedie – eller tragedie.