September 2014

Hvem har ansvaret?

Sjokkrapport: Minst 1400 barn utsatt for overgrep i en engelsk by. Rystende offerskildringer. Politi og lokale myndigheter legger seg flate.

Sitatet er fra VG, og det handler om de nylige avsløringer av at gjennom en årrekke er 1400 unge jenter i byen Rotherham blitt systematisk misbrukt av i hovedsak muslimske menn.

Fabians fadese

Det virker som om det er en slags forbannelse over det å være ordfører fra Høyre i Oslo. Alle de siste ordførerne fra dette partiet har drevet med en eller annen form for økonomis snusk, og dette har i et par tilfeller ført til at ordførerne har måttet gå av: Albert Nordengen gikk av i 1990, Per Ditlev Simonsen gikk av i 2007.

Gjentar historien seg?

For noen dager siden henrettet ISIL – Islamsk Stat i Syria og Levanten – journalisten James Foley. Det skjedde på en grusom måte, for åpent kamera, og filmopptaket er lett tilgjengelig på nettet. (ISIL har som mål å opprette en stat bygget på islam i i først omgang Syria og Irak. De bedriver nå aktiv krigføring for å oppnå dette. Blant de som kjemper imot er irakske regjeringsstyrker og kurdere nord i Irak.)

Den andre fronten

I går var situasjonen i Midt-Østem tema for vår kommentar. I dag skal vi ta for oss den andre fronten.

Ytringsfrihet

Ytringsfrihet er et tegn på sivilisasjon: dersom et samfunn har full ytringsfrihet er det sannsynligvis et sivilisert samfunn. Men dersom det er sterke innskrenkninger i ytringsfriheten er samfunnet langt fra å være sivilisert.

Ingen nyhetskommentarer denne uken

Det kommer dessverre ingen nyhetskommentarer her på stemDLF.no denne uken.

Neste nyhetskomentar kommer mandag 15/9.

Feil tilnærming fra dagens ledere

«Islamsk stat» (= IS = ISIL = ISIS) har henrettet enda et gissel; denne gang en britisk hjelpearbeider. Også denne gangen skjedde henrettelsen på en bestialsk måte, og for åpent kamera.

Tidligere har IS henrettet to journalister på samme måte, en engelsk og en amerikansk.

President Obama og statsminister Cameron har begge uttrykt at det er opprørte, de har fordømt bødlene som feige monstre, og de har lovet at de skal gjøre alt for å bringe drapsmennene/bødlene til rettferdighet.

Sverige har valgt

Hvis vi ser bort fra resultatet til Sverigedemokratene (SD), så er valgresultatet i Sverige ikke overraskende. Det som skjedde var at de partiene som har hatt regjeringsmakten i de to siste periodene mistet sitt flertall, og at venstresiden med Socialdemokratene i spissen gikk frem.

Venstresiden fikk dog ikke flertall, men det ser allikevel ut til at Sverige får en ny regjering med socialdemokraten Stefan Löfven som ny statsminister etter den konservative Fredrik Reinfeldt.

Typisk Høyre-reform

I valgkampen gikk Høyre inn for å redusere helsekøene. Når har Høyre helseministeren, Bent Høie, og vi kan se hvordan han driver dette frem. Et av hans forslag ligger nå ute til høring, og det hevdes fra kompetent hold at dette forslaget bare vil føre til enda lengre og flere køer.

NRK siterer bla. Anne Beth Moslet, som driver bloggen helsekøen.no: – Dette blir en katastrofe, det er vanvittig hva Høie her legger fram, helt vanvittig!

Fra vondt til verre

Det som nå kalles «arbeidslivskriminalitet» er et betydelig problem. Arbeidslivskriminalitet består i at personer utfører produktivt arbeid uten at de betaler lovpålagte skatter og avgifter, uten at de følger bestemmelser om rapportering og skjemautfylling, uten at de følger bestemmelser om arbeidstid og overtidsbetaling, uten at regler for lovlig opphold i landet følges, etc.

Ingen nyhetskommentar i dag

Det kommer dessverre ingen nyhetskommentar i dag, fredag 19/9.

Det pågående ungdomsopprøret

Det pågår nå et ungdomsopprør sier VGs Hanne Skartveit: Et skjult ungdomsopprør er i gang i Norge. …[Det] rapporteres … om stadig flere unge som sulter seg syke, skader seg selv - eller dropper ut av skolen. Dagens ungdomsopprør er en taus protest, uten talspersoner, uten sentral ledelse.

Boligmangel

Som kjent kommer det et stort antall utlendinger til Norge for å jobbe, og dette er en god ting. Men det skaper også enkelte problemer.

Her skriver Dagsavisen om et slikt problem: – Bolighaier utnytter østeuropeere. -Vi er lei spekulanter, sier beboerne på Vestli og Stovner i Oslo. Bolighaier kjøper opp familieleiligheter og driver korttidsutleie til arbeidsinnvandrere. Nå er bomiljøet i ferd med å ødelegges

Dette skaper utrygghet, sier styreleder i Vestliberget boligsameie, Mai … Dagsavisen.

Klimahysteriet fortsetter

Klimahysteriet fortsetter, men med noe lavere styrke enn tidligere. Dette til tross for at hundretusener av demonstranter nylig demonstrerte i verdens storbyer for at politikerne skulle gjøre noe med været, unnskyld, klimaet: Rekordmange demonstrerte før historisk klimatoppmøte New York/Oslo. I over 2.000 byer verden over marsjerte hundretusenvis for klimaet søndag.

Flaggvifting som ytring

Islamsk stat - IS, ISIL – har igjen henrettet et vestlig gissel; denne gangen var det en fransk turist som fikk strupen skåret over for åpnet kamera. VG: En IS-tilknyttet gruppe har offentliggjort en video som skal vise drapet på det franske gisselet Hervé Gourdel (55), som søndag ble bortført i Algerie. Tidligere har ISIL henrettet to journalister og en hjelpearbeider på samme barbariske måte, i tillegg til at et utall av lokalbefolkningen i de områder hvor ISIL herjer er blitt drept eller massakrert på tilsvarende eller enda verre måter.

Mottagelsen av Peter Handke: typisk norsk

Den store østerrikske forfatteren Peter Handke var nylig i Norge for å motta den høythengende Ibsen-prisen. Men måten han ble mottatt på var dessverre typisk norsk.

Bombingen av ISIL: rett metode?

I de siste dager har USA sammen med en rekke allierte, inkludert noen arabiske stater, bombet viktige ISIL-anlegg i Irak og Syria. (ISIL er The Islamic State in Iraq and the Levant, kalles også iblant bare IS).

Ingen nyhetskommentar i dag

Det kommer dessverre ingen nyhetskommentar i dag, tirsdag 30/9.