August 2017

Har Jesus og Marx vunnet?

Siden vi skal trekke frem en god del negative sider ved dagens Vest-Europeiske samfunn vil vi aller først si at for mange som bor her er det mye som fungerer bra: velstanden er høy, de fleste steder er det trygt å leve, omgivelsene er rene i den forstand at det er ren luft, rent vann og lite forurensning, de fleste som er i jobb har gode inntekter og mange av de som ikke kan jobbe har også en relativt høy levestandard. Men enkelte steder er det enorme problemer som rammer den enkelte direkte, og alle land vil få enorme problemer i mer eller mindre nær fremtid.

Valget

Om to uker er det valg, og de siste ukene er vi blitt utsatt for en valgkamp som til forveksling ligner alle de siste valgkampene vi har måttet holde ut annethvert år de siste tiårene.

Det flommer over av meningsmålinger, løfter, valgflesk, bortforklaringer, propaganda – og politikere som forsøker å overbevise folket om at «hvis du stemmer på mitt parti så går det bra, stemmer du på andre så går det rett vest eller nord og ned».

Jonas Gahr Støre - vår neste statsminister?

Arbeidepartiet har i mange tiår vært landets desidert største parti, men de siste målinger viser dog at Høyre faktisk er blitt større enn Ap. Dette er en helt unik situasjon, og har ført til at aviser som VG benytter overskrifter som Krisemålingen, og at de nylig publisere en sak med følgende ingress: Det er vanskelig å tro det vi ser. At Ap er i ferd med å miste posisjonen som Norges største parti. Og at Jonas Gahr Støre ser ut til å tape valget han var helt sikker på å vinne.