March 2016

Supertirsdag

I går var det supertirsdag i nominasjonsprosessen foran det amerikanske presidentvalget. På demokratens side gikk det som alle hadde forventet: Hillary Clinton vant i så mange delstater at hun er soleklar favoritt til å bli kandidat i november.

Etter dagens terrorangrep i Brussel

Etter dagens terrorangrep i Brussel, med pr nå 43 drepte, vil vi enda en gang gjenta den løsningen liberalister går inn for (se punkter nedenfor). Men det som kommer til skje også etter denne aksjonen fra våre "ansvarlige" politikere er lite annet enn resolusjoner, twittermeldinger, erklæringer om at terror utført av islamister med islam som begrunnelse ikke har noe med islam å gjøre, og en ytterligere intensivering av kampen mot islamofobi.

1. Alle miljøer hvor det kan finnes jihadister må overvåkes strengt.

Feil reaksjon: dette er krig, ikke kriminalitet

De politiske lederes reaksjon etter terrorangrepet i Brussel i går var akkurat som man kunne forvente: de tok avstand fra aksjonen, de sa at de ikke skulle la terroristene vinne, de skulle gjøre alt for å ta gjerningsmennene, etc. Dette er ikke annet enn verdiløst utenomsnakk.

Eksempler:
US president Barack Obama is pledging that the US will "do whatever is necessary" to help Belgium bring to justice the perpetrators of terrorist attacks that killed more than two dozen people at the airport and a subway station.

Hvorfor? Hvorfor blir vi utsatt for terrorangrep, og hvorfor svarer vi som vi gjør?

Som alle vet er Vesten de siste 20 årene blitt utsatt for et stort antall terrorangrep utført av militante muslimer.

Det ser ikke ut til at noen (av de som har de mest utbredte meningene) har noen anelse om hvorfor. En som formulerer dette er Torbjørn Jagland, som i en kronikk i VG i går skrev følgende: Vi er ikke i en krig med en kjent fiende, som man kan nedkjempe, vinne over, og undertegne en fredsavtale med. Det er ikke en hær av soldater vi er konfrontert med, men dessverre mange ulykkelig mennesker som av grunner vi ikke forstår, er blitt radikalisert