Valget i USA ga som ventet etter Obamas sterkt skadelige politikk en betydelig sier for Republikanerne. De fikk fleretall i Representantenes Hus, og de vant hele ni plasser i Senatet. Demokratene har nå kun 51 plasser i Senatet, de mistet sitt tidligere superflertall på 60.
Nå begynner oppløpet til det viktigste i neste runde, presidetvalget i 2012.
Mye kan skje innen den tid, men det er mange som allerede nå viser at de er interessert i å stille. En av de som har vært betraktet som mest interessant for liberalister er den nå nyvalgte senator fra Florida, Marco Rubio.
Han er ung, sjarmerende, veltalende og nærmset en sikker vinner med sin bakgrunn som sønn av en flyktning fra det kommunistiske Cuba.
Opprinnelig i sitt kandidatur var han noe influert av Tea-party-bevegelsen, men etter som valget nærmet seg gikk han stadig lenger bort fra dens frihetlige ideer.
Han ble nærmest selvsagt valgt inn som senator, og holdt i går en seierstale. Dessverer viste det seg at den nærmest utelukkede besto av klisjeer og pene, men tomme, ord. Kanskje aller verst var det at han snakket om at hans familie levde i eksil, man at han hverken nevnte Cuba, Castro, diktatur eller kommunismen.
Dette lover ikke bra.
Slik det ser ut i dag er det ingen kandidater som liberalister kan støtte: ikke Rubio, ikke Huckabee, ikke Romney, ikke Palin, ikke Jindal, ikke Ginrich.
Vi får håpe at det dukker opp en kandidat som er akseptabel det neste året. Hvis ikke vil de gode delene av TeaParty-bevegelsen ha oppådd svært lite.
.
.
.