De andre partiene er like

TV2-nyhetene hadde i går et innslag hvor de hadde sammenlignet en Høyre-styrt kommune med en Ap-styrt kommune. Og konklusjonen var at det var ingen forskjell.

Nettavisen i dag forteller om en undersøkelse som viser at to tredeler av velgerne er lite interessert i resultatet av Stortingsvalget i 2001.

- En grunn til velgernes manglende interesse kan være at partiene ikke greier å vise tydelig forskjell dem imellom, sier forskningsleder ved Institutt for samfunnsforskning, Bernt Aardal, ifølge NTB.

Alle de andre partiene mener at vi skal ha høy skatt, og at det offentlige skal styre det meste og direkte drive alt som er viktig (skole, helsevesen, pensjonsordninger, kommunikasjon), og at ingen skal ha fullt ansvar for egne handlinger.

Men det er ett parti som er annerledes: vi mener at det offentlige kun skal beskytte oss mot reell kriminalitet (dvs. alle former for initiering av tvang, og dette inkluderer svindel), og at private skal gjøre alt annet.

All erfaring viser at jo mer staten styrer, jo verre går det, og, på den annen side, jo større friheten er, dvs. jo mindre staten styrer, jo bedre går det.

Det som er tragiske er at når staten styrer, så går det verre, men de fleste tror at løsningen er enda mer statlig styring. Så i årene fremover vil det nok bli mer statlig styring (høyere skatter, mer byråkrati, flere løyverordninger (lisens for å selge sigaretter?)), - i hovedsak er alle de andre partiene tilhengere av dette. Således vil problemene øke (vi vil få mer kriminalitet, mer svart arbeid, mer smugling, mer lovløshet, mer byråkrati, større byrder på næringslivet, osv.).

Det eneste alternativ til denne politikken og denne utviklingen er DLF.