August 2015

Mye har skjedd siden sist

Det er en stund siden vi publiserte en nyhetskommentar her på stemDLF.no. Det kommer ikke av at det ikke har skjedd ting som har vært verd å kommentere, grunnen er at vi måtte ta en pause fordi vi måtte prioritere andre ting.

I fremtiden vil det komme enkelte nyhetskommentarer, men ikke hver dag.

Som sagt, mye har skjedd i de siste månedene, både innenriks og utenriks.

Valgkampen så langt

Valgkampen foran kommunevalget startet formelt for noen få dager siden. Og det føles som en reprise fra utallige tidligere valgkamper. Her er noen saker vi har sett i avisene de siste dagene.

Ap innrømmer feil: Tar selvkritikk i skolepolitikken. Ap-nestleder Trond Giske varsler «tillitsreform» og nye takter fra Ap selv. – Vi gikk for langt på 90-tallet, sier han.

Giske: - Vi har feilet i skolepolitikken Nå vil Aps nestleder bruke 10 milliarder for å rette opp feilene.

Helt grønn

Valgkampens lavpunkt hittil må være MDGs stortingsrepresentant Rasmus Hanssons innsats i NRKs utspørring for et par dager sien.

Det er ikke nødvendig for oss å beskrive denne så nøye, det har mange andre allerede gjort. Vi siterer fra Nettavisens Gunnar Stavrum. Vi anbefaler alle å lese hans kommentar i sin helhet (link nedenfor), men vi tillater oss å gjengi et lite utdrag:

Miljøpartiet De Grønnes leder Rasmus Hansson ble totalt avkledt på NRK i går. Dersom du vurderer å stemme på De Grønne, anbefaler jeg deg å se kritisk på valgprogrammet fra Ålesund i går.

Donald Trump: «all hat and no cattle»*

Donald Trump, som foreløpig ligger best an i republikanernes nominasjonsprosess foran presidentvalget neste år, er den verste typen politiker som finnes i den noenlunde siviliserte verden. (Vi ser da bort fra sosialist- og fascisthelter som Lenin, Stalin, Castro, Pol Pot, Mao, Chavez, Hitler, Mussolini, & co).

Han er helt uten ideologi, og selv om han nå gir seg ut for å være republikaner har han tidligere støttet det demokratiske partiet. Han er en gedigen flippflopper, noe en kommentator omtaler slik: