April 2007

Iran - Vesten 15-0

For en ukes tid siden kidnappet Iran 15 britisk soldater. Iran er et barbarisk diktatur, og har de siste tiår på alle vis - økonomisk, politisk, militært og viktigst: ideologisk - støttet terrorangrep mot Vesten. Iran støtter også Hizbolla, som utfører terrorangrep mot Israel, og Iran støtter grupper som utfører terroraksjoner mot amerikanske soldater og irakiske sivile i Irak. Iran er i ferd med å utvikle atombomber, og presidenten har sagt at Israel bør fjernes fra kartet.

God påske!

Påskeferien står for døren, og vi vil oppfordre alle til å bruke den godt: nyt livet, vær ute i naturen, besøk venner og kjente, reis til spennende steder, nyt god mat og god drikke, nyt gode kunst- og kulturopplevelser, osv.

Det er dette vi som skriver disse kommentarene skal gjøre.

Derfor vil det sannsynligvis ikke komme flere nyhetskommentarer her før påsken er over.

Så til alle våre lesere ønsker vi en god påske.

Blair gir ny propagandaseier til Iran

Iran har nå satt fri de 15 britiske soldatene som ble kidnappet for tolv dager siden. Hendelsen har vist hvor tafatt Vesten er; England ville forhandle, og Englands partnere i EU var ikke villig til å gjøre noe annet enn å vedta noen resolusjoner; tiltak som kunne legge reellt press på Iran - militært angrep, boikott - var de ikke villige til å gå inn for.

Dårlig inneklima

Presset om å få bygget nok barnehaveplasser fører til at det offentlige velger billige løsninger og derved at de nye byggene får et dårlige inneklima, forteller Aftenposten i dag.

"Bruken av anbud fører til at stat og kommuner velger de billigste løsningene når de skal bygge nytt, mener sivilingeniør og inneklimarådgiver Gaute Flatheim. Han tror det er årsak til mange av inneklimaplagene. "Vi ødelegger våre barn og unge fra barnehage og oppover …"

Mot slutten for FN?

Vi har alltid vært imot FN. FN er en gjennomført umoralsk organisasjon, dette fordi alle land kan være medlemmer på like fot, uavhengig av hav slags styresett de har. FNs organisering innebærer derfor at barbariske diktaturer i FN skal ha like stor respekt som siviliserte vestlige land.

"Staten er kapitalistens venn" sier Stoltenberg

Det skal opprettes et statlig fond hvor kapitalister skal kunne få låne midler til investeringer, forteller Aftenposten i en artikkel (ikke på nett) i dag. Og statsministeren sier at dette gjør at staten er kapitalistenes venn.

Fondet er omtalt her
http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/politikk/article1730924.ece

Det er så mye galt ved dette at vi bare kan ta en liten del av innvendingene som naturlig burde falt en inn.

Grenseløs norsk naivitet

"Karita kaller Islamsk råd inn på teppet" leser vi i VG, og artikkelen fortsetter: "Likestillingsminister Karita Bekkemellem (Ap) har innkalt Islams Råd til møte, for å diskutere de krasse reaksjonene norsk-muslimske Kadra ble møtt med da hun tok opp Koranens kvinnesyn."

Som kjent hevdet Kadra Jusef at Koranens kvinnesyn er gammeldags, at kvinner holdes utenfor, og at Koranen må tolkes på nytt.

Vellykket landsmøte i DLF

Landsmøtet i DLF ble avholdt i Oslo lørdag 14. april. Etter formannens tale var det politisk debatt, og den var i hovedsak konsentrert om ulike strategier for den kommende valgkampen.

Etter debatten var det valg, og leder Vegard Martinsen ble gjenvalgt. Lasse K. Lien ble gjenvalgt som nestleder, og Per Arne Karlsen ble gjenvagt som generalsekretær. Til medlemmer i sentralstyret ble gjenvalgt Tore Aabø og Martin Johansen.

Forsikringer

"Jeg vi gjerne forsikre bilen min" sier en ung mann til et forsikringsselskap. "Jeg er en dårlig sjåfør, jeg tar sjanser, jeg følger ikke fartsgrensene, og jeg har hatt mange ulykker med mine tidligere biler, det er egentlig et under at jeg har overlevd. Men nå trenger jeg altså en forsikring som dekker min nye bil hvis den skulle kreve dyre reparasjoner".

Antrtagelig ville forsikringfsselskapet da nekte å selge en forsikring til denne mannen, og vi synes at forsikringsselskapet har all rett til dette. Vi regner med at de fleste vil være enige med oss i dette.

Ny trygdesvindel: toppen av isfjellet

TV2 avslørte i går Norgshistorens største svindelsak: En lege og en psykolog har gjennom en periode på 16 år svindlet det offentlige for ca 150 millioner kroner.

Dette har de gjort ved å selge falske legeattester til i hovedsak innvandrer fra Marokko. Formålet var at disse da skulle kunne bli trygdet, dvs. slik at de kunne leve på en eller annen form for uføretrygd.

Vi siterer fra Nettavisens omtale av saken:

Tragedien på Virginia Tech

Det var en stor tragedie som skjedde på Virgnia Tech for to dager siden. Den koreanske utvekslingsstudenten Cho Seung-hui drepte mer enn 30 av sine medstudenter og lærere ved VTech.

Hva slags menneske var han?

I et brev han etterlot seg forteller han at han hatet «rike unger», «utsvevelser» og «svikefulle sjarlataner».

Nok en seier til FrP

Eliten forstår ikke hvorfor så mange støtter FrP. I den anledning har de store debattprogrammer på TV gang på gang arrangert diskusjoner om dette tema, og sist ute var NRKs Redaksjon En, som i går hadde FrP-koden som tema. Deltagersammensetningen var, som vanlig i slike diskusjonsprogrammer, sterkt dominert av personer som betrakter seg som motstandere av FrP, men som i praksis fungerte som støttespillere for FrP.

Medisiner

En bekjent ble nylig forkjølet, og han gjorde som han pleier å gjøre: han stakk innom et apotek for å kjøpe en flaske hostesaft. Hans favoritt var Tuxi, som han hadde benyttet mot forkjølelsesplager i mer enn 30 år. Tuxi smaker godt, er hostedempende og reduserer irritasjon i halsen. Men apotekeren opplyste av Tuxi var gått ut av produksjon, og vår forkjølte venn ble anbefalt en annen type hostesaft. Den hostsaften han da kjøpte viste seg å smake pyton, og å ikke ha noen virkning på hosten i det hele tatt.

Valget i Frankrike

Ikke uventet var det den konservative Nicolas Sarkozy som gjorde det best i første runde i det franske presidentvalget; han fikk ca 30% av de avgitte stemmer, mens sosialistkandidaten Segolene Royale fikk ca 25%. Dette betyr at disse to går videre til annen omgang, som foregår om to uker.

Forbud mot prostitusjon?

DLF er sterkt uenig i at det skal innføres et lovforbud mot å kjøpe sex. Dessverre ser det nå ut til at det blir et slik forbud etter at et betydelig flertall på helgens landsmøte i Ap bestemte seg for å følge SV og KrF og gikk inn for forbud.

Før vi kommenterer saken gir vi via Dagsavisen ordet til en av de som vil bli rammet av forbud mot sexsalg.

95 %

Vi har forsøkt å finne en kommentar i den vanlige pressen til denne saken, men har ikke lykkes. En reportasje på TV-nyhetene for et par dager siden fortalte følgende: skattemyndighetene foretok i et av fylkene i Midt-Norge en undersøkelse av en rekke firmaer og oppdaget at 95 % av dem hadde brutt skattereglene. Firmaene hadde underslått moms, de hadde betalt folk for å arbeide svart, de hadde byttet varer/tjenester med andre firma uten å oppgi dette, osv.

Et resultat på 95 % betyr at praktisk talt alle bryter skattereglene.

Barnearbeid

Det har vakt oppsikt at stein som leveres til Tusenårsstedet i Stavanger er produsert ved hjelp av barnearbeid.

Gateslag/Blitz

Enhver har rett til å demonstrere for de synspunkter han måtte ha. Dette inkluderer retten til å demonstrere for standpunkter som mange vil synes er underlige. Man har derfor full rett til å demonstrere for at Taliban bør få tilbake makten i Afghanistan, dvs. man har rett til å demonstrere for at Afghanistan bør få et regime som praktiserer sharia (som bla. innebærer et samfunn uten noen form for individuell frihet, og som medfører dødsstraff for homofili og for frafall for islam, og at ikke-muslimer er annenrangs borgere).

Barna

Det er dessverre mye som tyder på at norske barn ikke har det spesielt godt. Det som er best for barn er å vokse opp i en stabil familie med sine to foreldre, og med hyppig kontakt med andre voksne, spesielt med nære slektninger. Barn bør ha mulighet for kontinuerlig voksenkontakt, og da helst med nære familiemedlemmer.