Forsiden
Politikk
Organisasjon
Debatt
Pressesenter
Lenker
Kontakt DLF

Forsiden » Nyhetskommentarer
Nyhetskommentarer
 
22 September, 2005
Høyre slår på stortromma!

Høyre ynder å fremstille seg som frihetens forsvarer, som den som forsvarer enkeltmennesket mot overgrep fra staten. Nå skal den (i antall) Høyre-dominerte regjeringen gå av etter det store nederlaget ved stortingsvalget, og det siste den sittende regjering ved finansminster Per Kristian Foss (H) gjør før den går av er å legge frem forslag til nytt statsbudsjett.

Og i dette forslaget slår Høyre virkelig på stortromma for å markere hvor partiet står i sitt forsvar av den enkeltes eiendom og inntekt. Rett nok slår Aftenposten på dagens forside klart at dette er viktige saker: med krigstyper sier Aftenposten ”Formuesskatten ned”!

Høyre foreslår altså en kraftig skattelettelse: ”Mindre skatt. Regjeringen vil heve innslagspunktet for formuesskatten fra 151 000 til rundt 190 000 kr. Alle med mer enn 190 000 kr. i formue får en skattelettelse på 440 kroner i året, foreslår Regjeringen.” (Sitat fra Aftenposten.)

Dvs. at de som har en formue på mer enn 190 000 kr vil altså få en skattelettelse på hele 440 kr!

Dette er en kraftig og merkbar skattelettelse. De som ikke er så vennlig innstilt til Høyre vil kanskje påpeke at dette kun er kr 1,20 per dag, men dersom man ser stort på det så er dette nok til en bedre middag på en god restaurant, eller noen flasker vin, eller noen CD- eller DVD-plater, og ikke bare én gang, men hvert år (hvis forslaget går igjennom i Stortinget).

Så vi vil gratulere Høyre for å ha fått gjennomslag i regjeringen for en virkelig merkbar skattelettelse.

Tilbake til forsiden...

 

Email denne saken til:


Din emailadresse:


Melding (valgfritt):© Det Liberale Folkepartiet 2001-08
Oppdateres med Moveable Type
Serverplass levert av HIT