Forsiden
Politikk
Organisasjon
Debatt
Pressesenter
Lenker
Kontakt DLF

Forsiden » Nyhetskommentarer
Nyhetskommentarer
 
15 Mars, 2004
«The loony left»

I Norge har AKP i flere tiår kommet med en strøm av originale standpunkter, standpunkter som er blitt tatt alvorlig, noe de ikke fortjener. Vi skal ikke her gi noen lang liste over hva AKP (eller RU eller RV eller Klassekampen, etc.) har stått for igjennom flere tiår, men vi vil som eksempler på originale standpunkter nevne den blinde hyllesten til massemorderen Stalin som AKP sto for på 70-tallet, benektelsen av undetrykkelse og massemord i Kina under Mao og i Kambodsja (eller som AKPerne sa det, Kampuchea) under Pol Pot, og deres merkelige syn at sosialistiske land ikke kriger mot hverandre, et syn som AKP først innrømmet var galt da Vietnam invaderte Kambodsja i 1978.

Nå vil noen si at dette er lenge siden, og at AKP er bedre nå. Vel, Klassekampens utenriksredaktør, Petter M. Johansen, uttalte fredag at det muligens var den spanske sikkerhetstjenesten som sto bak bombene som drepte 200 og såret mer enn 1000 tilfeldige sivile spaniere i Madrid. (Vi så ikke programmet selv, vår kilde er VGs leder på lørdag.)

Men det merkelige er at denne vanvittige uttalselsen ble fremsatt i NRKs frokostTV, uten at programlederne (igjen ifølge VG) Anne Ardem og Espen Graff kom med kritiske motspørsmål.

I USA har man uttrykket «the loony left», men det er et uttrykk vi også kan bruke i Norge for å beskrive AKP og nærliggende herligheter. Men kanskje også NRK nå har tatt skrittet over fra «the left» til «the loony left»?

Tilbake til forsiden...

 

Email denne saken til:


Din emailadresse:


Melding (valgfritt):© Det Liberale Folkepartiet 2001-08
Oppdateres med Moveable Type
Serverplass levert av HIT