Forsiden
Politikk
Organisasjon
Debatt
Pressesenter
Lenker
Kontakt DLF

Forsiden » Nyhetskommentarer
Nyhetskommentarer
 
02 Mars, 2004
Kriminaliteten når nye høyder

”Bølge av brutale kiosk-ran i Oslo” er førstesideoverskriften i dagens Aftenposten. Dessuten får vi vite at det hittil i år er begått 23 ran i Oslo. Mot 76 i hele fjor. På årsbasis er dette nesten en fordobling. Dessuten er antall drap også gått kraftig opp.

Dette er ikke overraskende. Når dagens politikk går ut på at kriminelle konsekvent blir idømt milde straffer, så må resultatet bli øket kriminalitet. Dette er forferdelig for alle de fredelige og anstendig mennesker som rammes: folk blir frastjålet sine eiendeler og sine penger, de får sine hus og leiligheter ødelagt, og de blir også utsatt for en forferdelig personlig påkjenning når de blir utsatt for et overfall, ran eller innbrudd.

Vi vil, som alle andre anstendige mennesker, ha en slutt på dette. Men i motsetning til praktisk talt alle andre i Norge ønsker vi å oppnå dette med strenge straffer. Den som begår et innbrudd eller et overfall vet hva han gjør, han vet at han skader andre og han bryr seg ikke om de skader han påfører andre. Det er ikke synd på de kriminelle, det er synd på deres ofre. Den kriminelle skal ikke behandles, han skal straffes.

Så kan man spørre: virker dette da? Ja, selvfølgelig virker det. F.eks. kan vi henvise til New York, hvor man for noen år siden iverksatte en null-toleranse-politikk overfor kriminalitet. Dette førte til at kriminaliteten sank dramatisk.

DLF vil gå inn for det samme i Norge: Vi vil ha en null-toleranse-politikk overfor reell kriminalitet. Og dette vil som alle steder det har blitt prøvet ført til en kraftig reduksjon av kriminaliteten. Alternativet er å fortsetet som nå, hvor fredelige mennesker i stadig større grad må risikere å bli utsatt for innbrudd, overfall, ran og det som verre er.

Tilbake til forsiden...

 

Email denne saken til:


Din emailadresse:


Melding (valgfritt):© Det Liberale Folkepartiet 2001-08
Oppdateres med Moveable Type
Serverplass levert av HIT