Forsiden
Politikk
Organisasjon
Debatt
Pressesenter
Lenker
Kontakt DLF

Forsiden » Nyhetskommentarer
Nyhetskommentarer
 
25 Mars, 2004
Ikke bare grovt urettferdig, men en forbrytelse

Microsoft er nå av EU blitt ilagt en bot på 4,2 milliarder kr. Hvilken ond handling kan Microsoft ha begått for å fortjene en så forferdelig straff? – straffen er å sammenligne med 10.000 års straffarbeid. Har de svindlet millioner av mennesker? Har de kidnappet en skokk med småunger? Har de forurenset luft og vann? Nei, det de har gjort er ifølge EU langt verre enn dette. Det Microsoft har gjort er å inkludere sin Media Player som en integrert del av sitt operativsystem Windows.

Det som er så ille med det Microsoft her gjort er at de forsøker å gi sine kunder en så god deal at få eller ingen vil ønske å kjøpe tilsvarende produkter fra Microsofts mindre dyktige konkurrenter. For å beskytte de svake og udugelige konkurrentene til Microsoft pålegger EU nå altså Microsoft innen 90 dager å levere en europeisk utgave av operativsystemet Windows uten Media Player som en integrert del. EU mener at Microsoft ødelegger for konkurrentene og krever større åpenhet. I løpet av 90 dager skal Media Player være fjernet fra Windows som leveres i Europa. Og i løpet av 120 dager skal konkurrentene få kjennskap til Windows-hemmeligheter så deres egne produkter kan tilpasses og kjøres sammen med Microsoft-produktene.

Inntektene fra milliardboten skal fordeles slike at EUpolitikerne kan dele dem ut til sine foretrukne pressgrupper.

DLF synes at dette ikke bare er grovt urettferdig mot Microsoft, det er en forbrytelse at de blir ilagt denne boten. Microsoft har kun vært dyktigere enn sine konkurrenter, og det er en skam at slike vedtak som det EU nå har fattet, kan bli gjennomført.

Tilbake til forsiden...

 

Email denne saken til:


Din emailadresse:


Melding (valgfritt):© Det Liberale Folkepartiet 2001-08
Oppdateres med Moveable Type
Serverplass levert av HIT