Forsiden
Politikk
Organisasjon
Debatt
Pressesenter
Lenker
Kontakt DLF

Forsiden » Nyhetskommentarer
Nyhetskommentarer
 
24 Mars, 2004
Utenlandsk ambassadør presser norsk politiker

Bystyremedlem i Oslo, Samira Munir, føler seg presset av Pakistans ambassadør i Norge til å gå bort fra sitt forsalg om å forby bruke av hijab for jenter i skoletiden. (Kilde er Aftenpostens aftennummer i går.)

Det finnes flere eksempler på at diplomater ved muslimske lands ambassader på lignede måter har grepet inn i norsk politikk og samfunnsliv. Vårt syn er at dersom slike ting forekommer, må de ansvarlige diplomater utvises umiddelbart. Det er helt uholdbart at utenlandske diplomater forsøker å utøve press på norske borgere og politikere.

La oss nevne ett poeng til: Muslimer nyter stor frihet i Vesten: de kan beholde sin tro, de kan bygge mosker, de kan drive misjon, osv. Dette er selvfølgelige rettigheter, og noe annet ville ikke ha vært et fritt samfunn verdig.

Men de krever enda mer: de krever for eksempel at offentlige institusjoner (for eksempel sykehus) tar hensyn til deres tro ved ikke å bruke et bilde av en gris som dekorasjon på barneavdelingen på et sykehus. Slike ønsker må de ikke få medhold i.

Men kunne ikke da muslimene selv gå foran med et godt eksempel ved selv å avvikle noen av de restriksjonene de selv legger på ikke-muslimer. Som kjent er det forbudt for ikke-muslimer å besøke Mekka. Kunne ikke da muslimene gå inn for at dette forbudet blir opphevet?

Muslimer har stor frihet i Vesten. Vestens borgere har ingen frihet i muslimske områder. Kunne ikke muslimene gått foran med et godt eksempel og opphevet forbudet for ikke-muslimer; da ville de tydelig kunne vise sin velvilje overfor annerledes tenkende.

Tilbake til forsiden...

 

Email denne saken til:


Din emailadresse:


Melding (valgfritt):© Det Liberale Folkepartiet 2001-08
Oppdateres med Moveable Type
Serverplass levert av HIT