Forsiden
Politikk
Organisasjon
Debatt
Pressesenter
Lenker
Kontakt DLF

Forsiden » Nyhetskommentarer
Nyhetskommentarer
 
22 Mars, 2004
Gratulerer, Israel!

I morges klarte israelske styrker å eliminere HAMAS-lederen Sjeik Ahmed Yassin. I et vellykket attentat ble mannen som grunnla HAMAS drept.

Vårt syn, som vi her har gitt uttrykk for flere ganger, er at fordi Israel nærmest kontinuerlig siden 1948 har vært under angrep fra diverse terrorgrupper (HAMAS, alAqsa, Svart September, PFLP, Islamsk Jihad), må Israel eliminere ledere i disse terrororganisasjonene. Dette er helt legitimt; er man i krig er det legitimt både å angripe fiendens soldater, og å angripe fiendens militære og politiske ledere. Yassin, som gikk under tittelen HAMAS’ åndelige leder, var derfor et legitimt mål.

Vi er overbevist om at det som kalles konflikten i Midt-Østen kun kan løses når araberne fullt ut aksepterer Israels rett til å eksistere. I dag er det få på den arabiske side som godtar dette. Krigen mellom Israel og de arabiske naboer vil fortsette - med israelske seire - inntil den arabiske siden godtar Israels rett til å eksistere.

Den palestinske befolkningen må også innse at Israel er kommet for å bli, og de må slutte å støtte terrorangrep rettet mot tilfeldige sivile i Israel. Vi frykter at denne løsningen ligger langt frem i tid, men den vil komme nærmere hvis Israel klarer å eliminere lederne i de mange terrororganisasjonene som angriper Israel.

Tilbake til forsiden...

 

Email denne saken til:


Din emailadresse:


Melding (valgfritt):© Det Liberale Folkepartiet 2001-08
Oppdateres med Moveable Type
Serverplass levert av HIT