Forsiden
Politikk
Organisasjon
Debatt
Pressesenter
Lenker
Kontakt DLF

Forsiden » Nyhetskommentarer
Nyhetskommentarer
 
16 Mars, 2004
Generaltabbe førte til tragedie

10. mars 2004 så det ut til at de konservative ville vinne valget i Spania og beholde makten; meningsmålingene stemplet dem som storfavoritt. Dette ville ha vært en god ting bla fordi Spanias regjering var en av de viktigste av USAs mange allierte i krigen mot terror.

Så kommer den forferdelige og bestialske terroraksjon på flere tog i Madrid torsdag morgen, 11. mars 2004, og det burde være praktisk talt opplagt a det var alQaida som sto bak. Så begår statsminister Aznar den generaltabben å legge skylden for aksjonen på den baskiske terroristorganisasjonen ETA, som i mange år har utført små, varslede terroraksjoner med baskisk uavhengighet som påskudd. Aznar trodde åpenbart at å legge skylden på ETA ville øke oppslutningen om regjeringen i det nært forestående valget.

Man fant raskt ut at det var alQaida som sto bak aksjonen, og pga Aznars forsøk på å legge skylden på ETA, så det ut som om Aznar ønsket å lede oppmerksomheten bort fra det faktum at siden Spania deltar i krig mot alQaida, så kan også alQaida slå til mot Spania. Resultatet ble so ventet: de konservative tapte valget, og Spania skifter til en sosialistregjering, og denne har allerede varslet at den raskt vil trekke spanske soldater ut av Irak.

Der Aznar burde ha gjort etter terroraksjonen som kostete ca 200 spaniere livet og som såret mer enn 1000 personer, var å si noe sånt som at ”denne aksjonen er høyst sannsynlig utført av alQaida, og dette viser hvilken bestialsk fiende vi står overfor – kun barbarer går med vitende og vilje løs på tilfeldige sivile, og vi må derfor intensivere kampen mo terror og vi bør støtte USA enda sterkere i krigen mot terror”.

Vi er overbevist om at dersom Aznar hadde uttalt noe slikt, ville hans parti ha vunnet helgens valg i Spania. Isteden fikk valget det tragiske resultat at Spania altså får en sosialist-regjering. Den nye regjerings kurs overfor terrorist-organisasjoner er allerede varslet. Den nye regjeringen vil legge inn på en tilsvarende kurs som den som Chamberlain hadde overfor Hitler rett før annen verdenskrig. Hva som ble resultatet av dette kjenner vi jo til. La oss håpe at vi unngår noe tilsvarende denne gangen.

Tilbake til forsiden...

 

Email denne saken til:


Din emailadresse:


Melding (valgfritt):© Det Liberale Folkepartiet 2001-08
Oppdateres med Moveable Type
Serverplass levert av HIT